duminică, 12 august 2012

Constanta - august 2012


Primele ore ale zilei de 11 august 2012 au fost rezervate inceputului de concediu - lungul drum spre mare.

Am pornit la drum undeva in jurul orei 0. De data asta, am ales traseul care strabate Valea Oltului. Undeva pe la ora 3 eram la iesirea din Sibiu, pe la ora 7 tocmai iesisem de pe Autostrada A1(pe care nu o recomandam, din cauza denivelarilor produse de greutatea tirurilor), dupa care am petrecut in jur de 45 de minute ocolind Bucurestiul pe Centura(de asemenea nerecomandata).11 ore mai tarziu, am ajuns la Constanta, dupa ce am 'folosit' Autostrada A2 sau Autostrada Soarelui care la inceput nu a fost tocmai prietenoasa, insa dupa ce am platit cei 11 RON si am traversat podurile de la Cernavoda si Fetesti, ne-a lasat o impresie mai buna decat ne asteptam(in special, sectorul Medgidia-Constanta - de folosit cat mai repede, pana nu se deterioreaza :D).

In Constanta, vremea a fost mult mai buna cu noi decat ne asteptam.

Nu am apucat sa facem plaja sau sa ne 'intalnim' cu marea  deoarece, chiar daca nu a plouat, a suflat vantul extraordinar de tare, si... de ce sa mint,nu am gasit plaja:)). In schimb am vizitat Cazinoul. Chiar daca, dupa parerea mea, este intr-o stare destul de avansata de degradare, este totusi un monument de arhitectura si chiar merita sa fie vizitat in interior, mai ales ca, cel putin deocamdata, nu exista nici o taxa de intrare.


Dupa 2 ore de somn mult asteptat, am iesit din nou la plimbare, de data asta, pe plaja. Dar soarele de mai devreme a fost inlocuit de nori si un vant foarte puternic. Atasez dovada...:D




A doua zi, ne-am trezit devreme ca sa prindem 'soarele sanatos'.
Recomand cu caldura plaja Modern din Constanta. Dintre toate plajele pe care le-am vizitat, asta mi-a placut cel mai mult pentru ca nisipul este cel mai fin, intrarea in apa foarte lina, e liniste pentru ca nu este foarte multa lume si poti inchiria un sezlong si o umbrela pentru numai 10 lei. Mie mi se pare acceptabil.



Dupa vreo 3 ore de stat prin apa si la soare, am mers spre Mamaia. E relativ usor de ajuns acolo, pentru ca exista un autobuz supraetajat care merge pana in capat la Mamaia, pentru 4 lei - care se achita direct la sofer . Daca nu, exista autobuzul numarul 40, pentru pretul normal al unui bilet in Constanta(3,5 lei - 2 calatorii - din cate am aflat de la chioscul de ziare, de unde, apropos, se achizitioneaza si biletele).

Privelistea de sus - in fata e marea

In Mamaia, plajele sunt mult mai aglomerate, insa pline de scoici, care fac plimbarea pe plaja o experienta mai putin placuta. Aici se pot inchiria sezlonguri si umbrele pentru 15 lei. Dar sa nu uit, inainte de a ajunge sa inchiriem umbrela si sezlongul, am vizitat statiunea de sus - din telegondola - o experienta frumoasa. O data-n viata, merita!





Ziua urmatoare, numai buna de o baie in mare, a fost dedicata mersului la plaja si plimbarii prin Constanta. Soarele a stralucit vesel insa a fost un pic 'eclipsat' de prezenta permanenta a vantului.

Asa ca, daca tot a fost asa vreme buna, ne-am trezit devreme ca sa prindem cateva ore de soare inainte ca acesta sa devina periculos. Pe la amiaza am luat masa la una dintre terasele de pe plaja Modern, daca nu ma insel, chiar asa se numea si localul - mancare excelenta si ieftina. Recomand terasa.

Dupa masa, ideea era sa vizitam Delfinariul. Ei, aici a fost buba: exista 3 spectacole pe zi, de la 11, 15 si 19. Noi am ajuns,bineinteles, la 15:30:)). Important este ca acolo exista un pret unic - 50 RON, care include si intrarea la Planetariu. Cel putin asa este deocamdata.

Daca n-am avut succes acolo, ne-am intors inspre plaja. In drum am vizitat Muzeul National de Istorie si Arheologie(vechi de peste 100 de ani) - biletul costa 11 RON si... eu spun ca-si merita banii pentru ca are muulte exponate. Dupa aceea am mai vizitat si Acvariul, care se afla vis-a-vis de Cazino. Aici biletul costa 20 RON, dar desi este frumos, este cam mic. Vizita scurta la Acvariu ne-a facut pofta de inca o plimbare pe plaja si pe langa portul de iahturi din Constanta, ca sa ne ma clatim ochii...



15 august - Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului si Ziua Marinei. La Constanta a fost nebunia de pe lume; multe persoane care doreau sa vada spectacolul oferit de Marina Romana. Unii au vazut, altii pur si simplu au ingrosat randurile. Nu spun ca nu a fost un spectacol frumos, insa mare parte nu am reusit sa vedem. Oricum, avand in vedere cat de stramte sunt stradutele din Constanta care duc la Port si la Casino, chiar a fost o nebunie, mai ales ca, in mod incredibil, multa lume a ales sa se deplaseze cu masina.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu